Mies, 47, yrittäjä

Mies, 47, yrittäjä

D2 puhkeaminen motivoi muutokseen

Olen oppinut jo nuoresta asettamaan työn ja määrätietoisen tekemisen elämässäni miltei kaiken edelle. Tässä asteikossa oma fyysinen kunto, riittävät yöunet ja terveellinen ruokavalio ovat olleet toissijaisia arvoja. Vuosien reissu- ja palaveriputket nostivat pikkuhiljaa painoa ja laskivat yleiskuntoa tasolle, josta metabolinen oireyhtymä sai hyvää puhtia. Jo vuosia jatkuneen statiinien popsimisen jälkeen, vuoden 2016 alussa todettu 2-tyypin diabetes antoi viimein riittävän sykähdyksen aktivoitua oman terveyden, perheeni ja jaksamiseni puolesta.

Tuttavani suositteli soittamaan Pontukselle ja tapaamisen jälkeen aloitimme TEHO -vaiheen paketin, jossa 6kk aikana opin uudet elämäntavat. Pontuksen ohjeistus ja yksilöllisten ominaisuuksien huomioiminen ovat olleet ensiluokkaista. Pontuksen timantiksi hiottu systeemi ja korkea ammattitaito on toiminut upeasti ja tehtäväkseni on jäänyt ainoastaan tehdä se mitä käsketään. Toki oma päättäväisyys ja vahva ohjelmaan sitoutuminen ovat kriittisen tärkeitä. Positiiviset tulokset auttavat eteenpäin. Kehoni antoi Pontuksen käsikirjoittamalle elämäntapamuutokselle hyvän vasteen. Energiatason ja yleiskunnon koheneminen kannustivat jatkamaan. Lisäksi Pontuksen aktiivinen sparraus, sekä moninaisten tutkimustietojen ja artikkelien jakaminen ovat lisänneet merkittävästi omaa ymmärrystä terveemmän elämän perustarpeista.

Alussa asetimme tavoitteiksi saada D2-lääkitys minimiin ja kenties päästä statiineista kokonaan eroon. Yhdeksän kuukauden muutostyön jälkeen terveyteni oli kokenut niin suuren kohennuksen, että lääkärini poisti kaiken lääkitykseni. Veriarvoni ovat nykyään kuin nuorella urheilijalla. D2 on voitettu ja näillä asetuksilla se pysyy loppuelämän poissa. Painoni putosi TEHO vaiheen sivutuotteena n. 25kg ja uutta lihasmassaa on tullut rutkasti tilalle. Jatkamme SEURANTA-vaiheen tasaista tekemistä ja ajoittain tehtäviä mittauksia. Lisäksi jatkan moninaisten tietojen aktiivista tutkimista.

Pontuksen pelisilmä on pettämätön ja toivon että yhteistyömme saa vielä lukuisia lisävuosia. 

Mies, 40, yrittäjä

Mies, 40, yrittäjä

Melkein uusi elämä – se on mahdollista

Olin työhullu yrittäjä ja lukuisat projektit veivät kaiken aikani. Vapaa-ajallani rakastin hyvää ruokaa ja viinejä ja elopainoa oli kertynyt vuosien varrella jo pelottavan paljon. Fyysinen kuntoni oli aivan olematon, ja selkärankareuman vuoksi luulin, etten edes pystyisi harrastamaan liikuntaa. Pontuksen ammattitaitoisella ja kokonaisvaltaisella ohjauksella kaikki elämän osa-alueet laitettiin ihan uuteen uskoon.

Ruokavalion, lisäravinteiden ja oikeanlaisen liikunnan avulla kehossa ollut tulehdus talttui ja pian pystyin jo nauttimaan kovastakin harjoittelusta ja kroppani oli ihan erilaisessa kunnossa. Laboratorio kokeet vahvistivat, että muutokset olivat kautta linjan ihan huikeita. Pontus laittoi elämäni ihan uuteen uskoon ja siitä olen hänelle ikuisesti kiitollinen. Tiiviin alkuvaiheen jälkeen olemme tehneet yhteistyötä ns. seuranta periaatteella ja Pontus pitää huolen, että elämäni pysyy raiteilla myös jatkossa. 

Mies, 33, yrittäjä

Mies, 33, yrittäjä

Elintavat uusiksi

Olin noin 30-vuotias yrittäjä ja työpäiväni venyivät useimmiten yli 12 tuntisiksi. Ruokailutottumukseni olivat hyvin ”miesmäiset” – tykkäsin lähinnä rasvaisesta ja hiilihydraattipitoisesta ruuasta ja annokset olivat massiivisia – kasviksia tai salaatteja en syönyt juuri lainkaan. Nuorena olin urheillut suhteellisen aktiivisesti, mutta vanhemmiten (työ)päivät kuluivat lähinnä ruudun äärellä kahvia juoden.

Pontuksen kanssa lähdimme kaivamaan minua ylös ”kuopasta” – vaikka en itse ehkä silloin vielä tajunnutkaan kuinka syvälle olin vajonnut. Ennen kuin käynnistimme kolmen kuukauden intensiivisen projektin, käytti Pontus minut lääkäritarkastuksessa, jossa kuntoni todettiin ”erittäin heikoksi”. Se ei ollut mukavaa kuultavaa etenkin kun olin luullut olevani edelleen ihan suhteellisen hyvässä kunnossa.

Pontus laittoi elintapani ihan uusiksi: urheilua oli lähes joka päivä, en saanut syödä kuin omasta mielestäni hyvin pieniä annoksia ja alkoholin käyttö niin ikään oli rajoitettu ihan minimiin. Onneksi lauantai oli ns. ”vapaapäivä” ja sain syödä ja juoda mitä halusin.

Jälkikäteen olen tullut siihen tulokseen, että ilman tätä tuskin olisin jaksanut kolmen kuukauden ”pestiä”. Ensimmäiset viikot oli jatkuva nälkä ja ärtynyt olo, josta varsinkin vaimo sai kärsiä. Tämän jälkeen kuitenkin tapahtui jotakin ihmeellistä: nälkä ja ärtyneisyys väistyivät ja tilalle tuli hyvin energinen olo. Painokin alkoi tippua. Salaatti ja kasviksetkin alkoivat maistua ihan hyviltä. Seuraavat kaksi kuukautta menivätkin kuin siivillä ja lopulta oli painoa lähtenyt reilusti yli 10 kiloa, ja oloni oli hyvin erilainen. Kävimme projektin lopussa uudestaan lääkärintarkastuksessa, ja nyt kuntoni todettiin olevan ”lähes urheilijan”.

Vaikka kuuri loppui, niin esimerkiksi ruokavalion muutokset jäivät osaltani pysyviksi. Toki välillä tulee lipsuttuakin, mutta nyt tiedän mitä pitää tehdä ja Pontuksen ohjeet kaikuvat varmasti takaraivossa ikuisesti. Uskon että Pontuksen kuntokuuri on erittäin hyvä alku kelle tahansa, joka on valmis tekemään aika rajujakin muutoksia eikä pelkää pientä kärsimystä, jotta saavuttaisi paremman olon loppuiäksi.