header-dark.jpg
 

Förändra
ditt liv
för evigt

Pontus Jänttis konditions- och kostrådgivning

 

Varför pontus?

Personligt stöd från en kunnig tränare är absolut nödvändigt när du har bestämt dig för att lägga om din livsstil.

Vi jobbar hårt tillsammans för att uppnå våra gemensamma mål. Jag säger vad som ska göras, jag stöder och hjälper, men själv måste du ändå göra det viktigaste jobbet, nämligen den avgörande livsstilsförändringen. Men du blir aldrig lämnad ensam och allt arbete görs enligt en individuell plan på dina villkor.

Hederligt arbete, inga märkliga dieter

Framgång i livet, vare sig det gäller arbetslivet eller fritiden, förutsätter brinnande iver, tålamod och hundraprocentig satsning på att uppnå sina mål. Det finns inga fria luncher i livet eller andra konster att lura sig själv till bättre resultat. Det är “jag själv” som är den viktigaste byggstenen på vägen till framgång.

Snabbdieter och andra underkurer kan ofta leda till ännu svårare situation än startläget.

Efter en lyckad diet belönar vi oss gärna med att återgå till samma beteendemönster, som vi ville slippa. Eller också halkar vi ständigt av från en sträng diet med självanklagelser och glupskt ätande eller annat problembeteende som följd.

Jämvikt i livet

Övervikt, högt blodtryck, typ 2-diabetes, tarmproblem, trötthet, depression och dålig fysisk kondition försvagar lätt arbetskapaciteten och livskvaliteten även för den segaste. Du behöver emellertid inte acceptera att du inte mår bra, du kan ta ditt välbefinnande och ditt liv i egna händer. En stabil livsföring grundar sig på motion, kost och vila i rätta proportioner. Att hitta den här balansen utgör en viktig roll i min coaching.

x

Varför Pontus?

Min egen story startade redan 1968, men det som hade stor betydelse för min egentliga karriär började hända när jag var 14 år. I min storebrors fotspår började jag som liten pojke spela badminton och märkte att jag klarade mig ganska bra. Jag nådde rätt så långt med blotta begåvningen, men som nybliven tonåring förlorade jag överraskande en gång mot en spelare som var klart sämre än jag. Det räckte inte mera med bara begåvning, jag fattade att jag också måste jobba hårt för mina målsättningar. Med ungdomens iver slet jag då ut mig totalt och hade behövt en kunnig tränare med omdöme.

Av sina misstag lär man sig lyckligtvis och jag fick en fartfylld och lärorik karriär som yrkesbadmintonspelare. Viljan att bli bättre förde mig framåt och med åren märkte jag att också kost och vila var viktiga faktorer vid sidan av tränandet. Jag studerade passionerat allt detta och den här kunskapstörsten pågår fortfarande. Mycket lärdom har jag alltså skaffat mig på vägen och med de här kunskaperna skulle det vara intressant att få börja om med den unga Pontus.

Toppidrottsvärlden är synnerligen begränsad, så efter min egen spelkarriär ville jag ta litet distans från den. I stället för en optimal idrottsprestation ville jag hjälpa alldeles vanliga människor att hitta sina optimala prestationer. Välbefinnanande, hälsa, ökad arbetskapacitet, energi och därigenom en på allt sätt nöjdare och lyckligare kund – det var vad jag ville satsa på. Nu har jag hållit på med det i snart 20 år och har under den tiden kunnat påverka ganska många personers liv.

Jag vet vad jag talar om och förstår att det inte är lätt att ändra på sitt liv. Trots det tror jag fullt och fast att det är möjligt att lägga om sin livsstil. Vi har bara ett liv och en kropp, som det är synnerligen svårt att få reservdelar till. Alltså lönar det sig att satsa. Jag vill inte bara erbjuda mina kunder nya upplevelser eller en friskare kropp, utan ett helt nytt liv. En friskare kropp kommer förstås på köpet!

Tjänster

Mina coachingtjänster kan delas upp i tre faser: intensivfasen, stöd- och uppföljningsfaserna. I intensivfasen är samarbetet och coachingen som allra tätast. Man håller sig strängt till det uppgjorda programmet och båda jobbar hårt. Eftersom jag alltid tränar alla deltagare individuellt finns det begränsat med platser i intensivfasen. I stöd- och uppföljningsfaserna har man mera sällan gemensamma träffar och det finns plats för flera deltagare i dem.

Normalt börjar man träningen från intensivfasen och fortsätter till stödfasen och vidare till uppföljningen, men det är möjligt att börja på vilken nivå som helst, enligt vad du själv känner för. 

 

Intensivfasen

Koncentrerad  träningsperiod på ca 3-6 månader. Rikligt med gemensam träning och coaching.

StödfaseN

Ca 6 – 24 månader. Lättare coachingperiod. Uppnådda resultat förbättras och bibehålls.
 

UppföljningeN

Lång uppföljningsperiod med möten vid behov ca en gång per år för att bibehålla den uppnådda livsstilsförändringen.

x

Täta kontakter, övervakning och fortsatt uppföljning, för att vänja sig vid den nya livsstilen.

Tag Kontakt


x

Projektet upprätthålls och försäkran om att man inte halkar tillbaka i de gamla vanorna - kundens eget ansvar växer

Tag Kontakt


x

Kontroller och stöd vid behov.  Den nya livsstilen är redan inkörd - träff vid behov.

Tag Kontakt

 

Så här framskrider samarbetet

1

En första träff och en uppskattning av läget

2

Heltäckande kartläggning av konditionen

3

En personlig motions-kost-sömntriangel byggs upp

4

Programstart

  • individuellt träningsprogram
  • gemensamma träningar
  • intensivkonsultation/veckorapportortering
  • regelbunden uppföljning och mätning av vikt, fettprocent och midjemått

Inga förändringar sker på ett ögonblick, varför minimilängden för projektet är 3 månader. Vi erbjuder också rådgivning för 250 €/timme.

 

Tag kontakt och påbörja din livsstilsförändring!

MINA KUNDER

Resultat från kunder som har genomgått hela coachingen.

 

TAG Kontakt

 

Pontus Jäntti
Konditionskonsult
F.A.F Personal Trainer

pontus.jantti@ponsport.fi
+358 50 556 4644